Greenely vs Tibber?

Greenely är på stark frammarsch på den svenska elmarknaden. Vi tar reda på varför!

Det finns många gemensamma punkter när det gäller Greenely och Tibber, de två största är att de båda säljer el till inköpspris; spotpris. Genom att utnyttja “billiga” el-tider kan du spara pengar jämfört mot ett vanligt avtal. Istället tar både Greenely och Tibber en månadsavgift. Hos Greenely är den 69 kr / mån eller 588 kr per år (49 kr / mån) och hos Tibber är den 39 kr / mån.

Tibber – för dig med elbil?

Tibber har alltid haft ett stort fokus mot elbilsladdning och har flera smarta integrationer i sin app tillsammans med den laddbox som de rekommenderar och även säljer (Easee). Detta gör att laddningen av din elbil sker när elen är som billigast; oftast under natten. När “smartladdning” är aktiverad sköter sig detta mer eller mindre automagiskt.

Greenely – för dig med solceller?

Greenely har istället sitt fokus på solceller och genom Greenely kan du sälja din överproduktion till spotpris + 5 öre /kWh. Du kan också följa produktionen och försäljningen på ett enkelt sätt i deras app. Om du funderar på att skaffa solceller kan du göra en “solcellsanalys” direkt hos Greenely och även få in offerter.

Apparna då?

Både Tibber och Greenely har väldigt omtyckta appar. I båda apparna finns det tips på hur du ska spara el samt möjlighet att följa din elåtgång. Du kan till och med jämföra mot liknande hus/hushåll. Du kan få notiser när elen är som dyrast och när den är extra billig.

I Tibbers app har du möjlighet att lägga till fler funktioner beroende på vilka smarta enheter du har i ditt hem, du kan till exempel lägga till elbilar, värmepumpar och mycket mer som Tibber har stöd för och direkt få deras information i appen.