Tibber Pulse – P1 & HAN

Med Tibber Pulse kan du med en elmätare med HAN- eller P1-port läsa av din elförbrukning i realtid. Har du en Easee laddbox kan du även använda din Pulse som lastbalanserare till laddboxen.

Tibber Pulse har funnits på marknaden ett tag, men inte så många har kunnat använda den på grund av att den kräver en så kallad HAN-port, som finns på en del moderna elmätare.

Alla elmätare byts ut

Just nu pågår ett byte av alla elmätare i Sverige och detta beräknas ta upp till 2023 innan alla är utbytta. En del har redan fått sina mätare utbytta och har därmed en med en HAN- eller P1-port. Förut meddelades att alla nya elmätare kommer ha en HAN-port och det stämde i sig, men det visade sig att HAN-kopplingen kommer i två olika versioner, RJ45 (som är samma kontakt som en vanligt nätverkskabel) och P1 som är en RJ11/RJ12-port som är något mindre och som användes till vanliga telefoner.

HAN eller P1-versionen?

Det beror helt enkelt på vilken typ av anslutning du har på din nya elmätare, har du RJ45 (samma kontakt som en nätverkssladd) eller RJ11/RJ12 (samma som gamla telefoner – något mindre än RJ45). Pulse HAN är vit och Pulse P1 är svart.

Vad kostar Tibber Pulse?

Om du är Tibber-kund kostar båda versionerna 595 kronor styck. Är du inte kunde hos Tibber så kostar de 995 kr.

Skillnader mellan Tibber Pulse och Watty?

Den största fördelen med Tibber Pulse, förutom att den är mycket billigare, är att du enkelt kan installera Pulse själv genom att bara plugga in den i porten på din elmätare. Den behöver inte heller någon annan strömförsörjning då den får den ström den behöver från HAN/P1-porten.

Tibber Pulse – nästan gratis om du blir Tibber-kund!

Tibber har ett förmånligt erbjudande, när du blir gratis kund hos dem med min länk (Michaels) så får både DU och jag 500 kronor att handla för i deras Tibber Store. Du får därmed din Tibber Pulse för bara 95 kronor (595 – 500 kronor), svårslaget!

Fick du ingen Tibber-bonus? Så här gör du!

Fick du ingen bonus på 500 kronor? Det kan hända att min (Michaels) inbjudan-koden inte hängde med hela vägen. Gör då så här:

  1. Öppna Tibber-appen på din mobil/surfplatta
  2. Klicka in dig på “Mitt konto”
  3. Välj “Bjud in dina vänner till Tibber”
  4. Tryck på “Registrera kod” längst ner
  5. Mata in koden: ca408eb1