Zaptec Go laddbox

Zaptec GoZaptec tar med Zaptec Go upp kampen mot Easee som vi länge tyckt varit den absolut bästa laddaren för de allra flesta. Zaptec Go konkurrerar både på design, pris och funktionalitet. 

Precis som Easee så är Zaptec Go också alltid uppkopplad via 4G (om Wifi-signalen inte skulle räcka). Den är också väldigt liten och nätt och enligt oss snygg! En annan trevlig funktion är att uttaget är belyst, vilket gör det lite lättare att träffa rätt när det är dags att koppla in din laddkabel i mörkret! 

Den är förberedd för de flesta kombinationer av strömmar, upp till 22 kW vid 32A / 3-fas. Självklart fungerar den med den vanligaste kombinationen 11 kW vid 16A / 3-fas. Även koppling med 1-fas är möjlig (16A eller 32A). 

Välj din favoritfärg

Precis som med Easee kan du välja färg på din Zaptec Go; vill du kanske matcha huset eller bilen? Det finns 6 färger att välja mellan: svart, vit, blå, grön, grå och brun. 

Komplettera med kabel

En fördel eller nackdel, beroende på vad man själv föredrar är att Zaptec Go inte har någon fast kabel. Du får köpa till en kabel som du kopplar till Zaptec Go:s uttag. Föredrar du att alltid ha en kabel kopplad kan du låsa fast din kabel med ett inbyggd elektroniskt lås som finns i laddaren (du styr via en app). Fördelen är att laddaren blir väldigt diskret när du inte har kabel tillkopplad och du kan själv välja längd på den kabel du köper till och det är lätt att byta ut kabeln om den skulle bli skadad. 

Zaptec Go är säker

Zaptec uppfyller självklart alla säkerhetsstandarder som krävs. Den har också en inbyggd jordfelsbrytare (typ B) men kräver en Jordfelsbrytare av Typ A vid installation. En jordfelsbrytare av typen B är ofta mycket dyrare än A-varianten. 

Smartladda med Tibber

Självklart har Zaptec Go stöd för smartladdning via Tibber. 

Lastbalansering med Zaptec Go

Det finns ett par olika sätt att få Zaptec Go att lastbalansera, det vill säga anpassa laddstyrkan beroende på det totala effektuttaget i ditt hem (för att inte överbelasta ditt hem). Du kan använda Watty (mäta effektuttaget på dina 3 faser in i fastigheten) eller Tibber Pulse (kopplas till en modern elmätare med kabel) för att lastbalansera din Zaptec Go. Du gör detta genom att koppla ihop laddaren och Watty eller Tibber Pulse i Tibbers app. Du behöver inte vara Tibber-kund för att använda denna tjänst. 

Zaptec Go eller Easee?

Vi har i denna artikel hänvisat till Easee vid flera tillfällen. Anledningen är att dessa båda laddare är väldigt lika i både funktion och storlek. De har ungefär motsvarande funktionalitet och vi rekommenderar båda modeller varmt. Vilken du väljer är egentligen 

Vad kostar Zaptec Go? 

Priset ligger ofta (höst/vinter 2021) runt 6500 – 8000 kronor. Om du beställer boxen tillsammans med installation får du utnyttja det “gröna avdraget” och då får du 50% rabatt på både boxen och installationen. 

Beställ Zaptec Go med installation till halva priset

Du kan köpa Zaptec Go löst utan installation hos Tibber för 6 995 kronor. Är du Tibber-kund blir priset bara 6 295 kronor. Du kan också välja till installation och då nyttja Grön teknik-avdraget på 50%. Priset blir då inklusive installation (läs hos Tibber vad som ingår och vilka extra kostnader som kan tillkomma beroende på installationsförutsättningar) 7 495 kronor om du inte är Tibber kund och 6 495 kronor om du är Tibber-kund. 

När du blir Tibber-kund kan du få 500 kronor att handla för om du använder vår länk! Då blir priset bara 5 995 kronor inklusive installation om du använder din 500kr-bonus till att beställa laddbox + installation. 

Få 500 kr extra rabatt på Zaptec Go!

Det finns egentligen inga nackdelar med att byta till Tibber för att köpa laddboxen billigare, du får prova på Sveriges antagligen smartaste elbolag, du har ingen bindningstid och du kan enkelt byta tillbaka till ditt tidigare elbolag om du inte skulle vara helt nöjd.

Andra spännande funktioner med Tibber är möjligheten att schemalägga laddningen till när elen är som billigast, det vill säga oftast vissa timmar på natten.

Använd vår länk för att få 500 kronor rabatt på valfri produkt i Tibbers butik, förslagsvis på din Easee laddbox och betala därmed endast 6 495 kronor för din Zaptec Go laddbox eller 5 995 kronor för laddbox + installation efter avdrag.

Fick du ingen Tibber-bonus? Så här gör du!

Fick du ingen bonus på 500 kronor? Det kan hända att min (Michaels) inbjudan-koden inte hängde med hela vägen. Gör då så här:

  1. Öppna Tibber-appen på din mobil/surfplatta
  2. Klicka in dig på “Mitt konto”
  3. Välj “Bjud in dina vänner till Tibber”
  4. Tryck på “Registrera kod” längst ner
  5. Mata in koden: ca408eb1